2 feb. 2011

Laborator nr 3

 Pentru inceput, intrucat informatiile despre ce se intampla la Laboratorul de Electronica au fost foarte sumare, vom da o scurta descriere. ( S-a sarit cu descrierea unui laborator, Laborator nr 2, unde a participat Aurora 4 ca laborant sunet si COSX, ca laborant video)





 Ce este laboratorul de electronica?? Data fiind lipsa unui spatiu dedicat muzicii experimentale, atat electronice dar si din alte sfere muzicale, s-a decis ca saptamanal sa organizam astfel de evenimente, in care sa incercam sa promovam cat mai multi artisti, mici si mari, si in care sunetul nu se defineste prin volum ci prin posibilitatea de a fi analizat, studiat minutios de catre fiecare participant al laboratorului.
  
 De ce anume laborator?? Pentru ca laboratorul este interactiune, spatiul dintre artist si ascultator se micsoreaza considerabil, lasand loc posibilitatilor dialogului. Vom incerca a largi orizonturile laboratorului, a defini concepte noi si a le pune in practica. Momentan nu vrem sa le scoatem la iveala; participantii vor afla la momentul aplicarii lor.

 Care este scopul laboratorului?? Scopul nostru este, in primul rand de a promova muzica de calitate, iar intrucat aceasta se regaseste din plin in randurile producatorilor autohtoni (inca) necunoscuti, ne vom mula pe aceasta directie. Ulterior, vrem sa ne orientam si pe artisti cunoscuti si, de ce nu, chiar artisti din alte tari.

 Unde se tine laboratorul??  Localul nu este ales aleator. 4:20 este un spatiu alternativ deschis anume in aceste scopuri. Intrucat oamenii ce tin de local nu se limiteaza doar la arta sunetului, localul poate fi usor confundat cu o galerie de arte vizuale moderne(pictura/colaj/desen/sculptura/grafica/visual/film). Vino pe Lipova 34 zilnic si poti sa stabilesti singur daca este sau nu pe gustul tau.

 
  Mort la Creier

 
 
 Aventura omului Ion Coroi ce sta ascunsa in mortlacreier e legata de sunet minimal, experimental si cuminte, de dormitor.  Dovezile sunt digitale si pastrate pe netbalele ca arhiva7 sau Sweet Smelling Surfaces.

 Mai sunt activitati si spectacole la festivalul AVmotional, la Mind The Gap – European Digital Culture Networking, la Cartfest, la Personal Local Settings – setarea 0; la Studentfest: ARTE SF, TmBase Workshops in Timisoara; Urban Aquarium, Sibiu;  Bienala de arta Periferic, colaborari si vizuale cu Dan si Istvan, calatorii internationale cu Altart si cantari obscure printre prieteni.

Un comentariu: